“Mijn onzekerheid nam Peter direct weg met het aanbod om intern verder opgeleid te worden”

Aan de hand van de doorgegeven voorkeuren en interesses nam Peter van CO-Ingenieurs in het voorjaar van 2021 contact op met Vincent. Deze starter op de arbeidsmarkt had de master Bestuurskunde aan de Radboud Universiteit te Nijmegen afgerond en was sindsdien enigszins zoekende: “Peter belde eigenlijk precies op het juiste moment.” Dankzij een succesvolle begeleiding mocht Vincent zich enkele maanden later al Junior veiligheidsadviseur noemen. 

Na een eerste kennismaking online, volgende een fysiek gesprek tussen Peter en Vincent op kantoor. “Mijn interesses liggen op het gebied van Machineveiligheid. Maar met een hbo-studie Integrale Veiligheidskunde, gevolgd door een master Bestuurskunde, was ik bang nog niet voldoende technisch onderlegd te zijn”, vertelt Vincent. “Maar mijn onzekerheid nam Peter eigenlijk direct weg met het aanbod om intern verder opgeleid te worden.”

Terugblikkend op de ondersteuning die hij kreeg, is Vincent erg te spreken over CO: “Ik voelde oprechte betrokkenheid, ze wisten direct in welke sector ze voor mij moesten zoeken en boden goede arbeidsvoorwaarden. Naast het bieden van de nodige informatie koppelde Peter hem ook aan een senior adviseur van TCPM Ingenieurs & Adviseurs. “Dat was enorm prettig en heeft mij heel erg geholpen, want hierdoor kreeg ik op basis van iemands ervaring echt een helder beeld van wat ik zou kunnen verwachten.”

Met de begeleiding van CO-Ingenieurs, (zelf)studie, kennis en ervaring van collega’s, en interne cursussen ging Vincent de uitdaging aan om de technische kennis zich eigen te maken. “Ik vind dat één van de leukste aspecten van het vak: constant meer kennis opdoen en mijzelf verder ontwikkelen.” Via CO kon hij zijn kwaliteiten direct al bij meerdere projecten inzetten.

Sinds augustus 2021 vervult hij met plezier de functie van Junior Veiligheidsadviseur, in dienst bij TCPM. Met ondersteuning van collega’s draaide hij hier direct mee in het werk en kon hij al snel zelfstandig aan de slag. “Ik heb met veel verschillende machines, met verschillende kenmerken, beoordelingen en regelgevingen vandoen. Dat maakt dat geen dag hetzelfde is en ik ook steeds weer in nieuwe omgevingen en met andere mensen werk.”

Vincent voelt zich als een vis in het water binnen de functie die hij nu bekleedt en hoopt zijn deskundigheid hier nog verder in uit te breiden. “Ik heb nog geregeld contact met Peter, maar dan hebben we het vooral over privézaken of dingen in het werkveld, want voor mij hoeft hij niet meer op zoek naar een andere functie”, rond Vincent tevreden af.