“Enkel op basis van mijn interesses wist Marco voor mij de perfecte baan te vinden

Wiskunde was op school al haar favoriete vak, maar hoe ze dit in haar werkzame leven het beste kon inzetten, had Nienke nog geen antwoord op. Na het succesvol afronden van de opleiding Werktuigbouwkunde aan Saxion Hogeschool kwam ze in contact met Marco van CO-Ingenieurs. Vanuit het kennismakingsgesprek werd het haar steeds duidelijker waar precies haar passie lag en in welke functie ze haar talent kon doorontwikkelen.

“Enkel op basis van mijn interesses wist Marco voor mij de perfecte baan te vinden”, er klinkt nog wat verbazing in haar stem door. “Voor mij was het duidelijk dat ik de rekenkant op wilde, het berekenen van constructies vond ik altijd al erg leuk om te doen. Marco heeft zelf ook een achtergrond in de techniek en begreep daardoor precies wat mij goed zou liggen.” Om te ondervinden of Marco’s carriereadvies kloppend was, bood hij haar aan om eerst eens bij hun interne FEM-afdeling mee te lopen.

Door de verhelderende uitkomsten wist Marco welke bedrijven binnen het netwerk van CO-Ingenieurs bij Nienke zouden passen. Nienke blikt terug: “Hij heeft mij enorm op weg geholpen, al vrij snel kon ik bij drie bedrijven op gesprek.” De keuze viel uiteindelijk voor TCS Silos in Aalten, een half uurtje rijden vanaf haar woonplaats Ruurlo. Hier houdt ze zich dagelijks bezig met wat ze het liefste doet: berekeningen maken. “Ik werk aan de ontwikkeling van bijvoorbeeld onderconstructies voor silo’s, zodat deze bestand zijn tegen aardbevingen en wind.”

Ze kwam er al snel achter dat haar functie veel meer vraagt dan enkel berekeningen maken. Door cursussen, boeken lezen, interne begeleiding en praktische ervaring leerde Nienke in korte tijd enorm veel bij. Dit maakte dat ze niet alleen vakkundig maar ook op persoonlijk vlak een groei doormaakt: “De extra kennis heeft mij ook meer zelfvertrouwen gegeven. Daarnaast kreeg Marco ook positieve reacties op mijn plaatsing en dat is natuurlijk voor ons beiden ook leuk om teruggekoppeld te krijgen.”

Op het moment van spreken is ze nog in dienst bij CO-Ingenieurs maar per september 2022 zal ze de overstap maken en in dienst komen van TCS Aalten. “Voor mij hoeven ze voorlopig niet meer op zoek”, verzekert Nienke, “maar ik zou CO-Ingenieurs zeker aanraden baan iedereen die een passende uitdaging zoekt!”

Vacatures die bij dit artikel passen

Junior Staal Tekenaar

In de functie van staal tekenaar kom je te werken in een team van specialisten die de projectleiding, engineering en planning uitvoeren voor de lopende en aankomende projecten. Als Tekla engineer staalconstructies staat het ontwerpen, modelleren en uitwerken van staalconstructies en installaties centraal, oftewel het opstellen van een staalbouw pre-design, inclusief het tekenen van de detailaansluitingen. Na overdracht van het project vanuit de verkoop begin je met het ontwerp voor de hoofdconstructie van de installatie, waarna ook het verder detailleren en 3D uittekenen van de totale constructie door jouw wordt verzorgd. Dit gebeurt in samenspraak met de Projectleider en Constructeur. Gedurende het gehele traject heb je veelvuldig contact met je collega’s, de productie en de opdrachtgevers. Je volgt de projectplanning en informeert de project leader (extern en mogelijk internationaal). De klanten en toeleveranciers bevinden zich zowel in Nederland als in het buitenland en je werkt aan de meest gave projecten.

Bekijk vacature
  • Gelderland