“Ik was eigenlijk niet op zoek, maar dit aanbod kon ik niet weigeren”

Tijdens de studie HBO Werktuigbouwkunde kwam Carlo al in contact met Peter van CO-Ingenieurs. Hij blikt terug: “Het was een prettige kennismaking, maar ik kon bij het bedrijf waar ik afstudeerde blijven werken, dus ik had destijds geen belangstelling.” Het contact raakte op een lager pitje, maar eind 2021 wist Peter zeker dat hij dé opdracht had waarvoor hij Carlo moest bellen.

Carlo: “Ik was eigenlijk helemaal niet op zoek, maar dit aanbod kon ik natuurlijk niet weigeren.” Uit het kennismakingsgesprek had Peter namelijk onthouden dat Carlo een enorme passie heeft voor boten. Dus toen het bedrijf Palfinger aangaf op zoek te zijn naar een Project Engineer voor hun afdeling Boats wist Peter meteen wie hij moest bellen. “Ik was wel positief verrast dat hij mijn affiniteit met boten had onthouden en zo die koppeling maakte”, prijst Carlo, “en het feit dat hij mij persoonlijk belde in plaats van mailcontact maakte ook dat hij direct mijn interesse wist te wekken.”

Van jongs af aan is Carlo al geïnteresseerd in boten, van scheepsbouw tot pleziervaart. Maar aangezien het in Nederland een relatief kleine markt is en voornamelijk in het westen van het land gevestigd is, verwachtte hij hier niet meer uit te kunnen halen dan een bijbaantje als monteur. “Ik had de vacature zelf niet gezien, sterker nog: ik wist niet eens dat Palfinger ook een maritieme tak heeft”, biecht hij op. “En dan ook nog eens in Harderwijk”, voegt hij er verbaasd aan toe, “een prima reisafstand vanaf mijn woonplaats Deventer. Na één gesprek met Peter was ik al om!”

Palfinger Marine ontwikkelt uiteenlopende soorten professionele boten, alle volledig naar wens van de klant op maat gemaakt. Onder andere reddingsboten, brandweerboten en daughter crafts tot 15 meter. Dat bij Palfinger niet alleen de engineering, maar ook de bouw van al deze boten plaatsvindt, vindt Carlo één van de leukste dingen aan zijn werk: “Ik ben bij het hele proces betrokken: vanaf het moment dat we een klus aannemen totdat ze hier varend de deur uit gaan.”

In de afgelopen jaren ontwikkelde hij zich van junior naar medior mechanica engineer en momenteel vervult hij de functie van project engineer. Hierbinnen ziet hij nog vele uitdagingen en doorgroeimogelijkheden voor zichzelf. En ook daarbij ervaart hij de ondersteuning van CO-Ingenieurs: “Binnenkort start ik via CO-Ingenieurs met de cursus ‘Rekenen voor constructeurs’ om mijn kennis hierover weer even op te frissen. Het is fijn dat ze betrokken blijven en oprecht vragen naar waar ik behoefte aan heb.”

Sinds 1 maart 2022 vervult hij zijn droombaan in dienst van CO-Ingenieurs, met het plan om per 2023 de overstap naar een vast dienstverband bij Palfinger te maken. “Dankzij CO-Ingenieurs heb ik van mijn hobby mijn werk kunnen maken, dat gun ik iedereen.”