“Ik had meteen door dat zij hun uitgebreide netwerk echt goed kennen”

“Eerst was ik nog wat terughoudend, maar ik ben nu zo blij dat ik met CO-Ingenieurs in contact ben gekomen”, begint Stijn. De lead engineer zit inmiddels al enkele jaren helemaal op zijn plek bij NTS in Nijmegen, waar hij via Marco van CO-Ingenieurs terecht kwam. 

Tijdens de studie Werktuigbouwkunde in Arnhem, gevolgd door een specialisatie in de medische werktuigbouwkunde aan de UT Twente, kwam Stijn al eens in contact met CO-Ingenieurs. Hij blikt terug: “Het was een prettige kennismaking, al had ik destijds nog geen belangstelling.” Hij vond toen zelf een baan bij een orthopedisch bedrijf, waar hij zich als engineer onder meer bezighield met het digitaal printen van kunstheupen. Maar als enige mechanische engineer binnen deze organisatie merkte Stijn dat hij toch steeds meer behoefte kreeg aan gelijkgestemden om samen mee te sparren en van te leren.

Het werd tijd voor een vervolgstap. Via CO-Ingenieurs solliciteerde hij op de functie van Lead engineer bij NTS Development & Engineering in Nijmegen. In gesprek met Marco kreeg Stijn al een helder beeld van wat hij van NTS en de betreffende functie kon verwachten. “Het was een heel prettig gesprek”, herinnert de hij zich, “ik voelde mij gehoord en had meteen door dat CO-Ingenieurs haar uitgebreide netwerk echt goed kent.”

De wens om door te groeien naar Lead engineer kon CO-Ingenieurs voor Stijn waarmaken. “Binnen NTS werk ik aan precisiemachines, waarbij een laserpunt zich moet focussen op een product. Het gaat daarbij om 300 nanometer nauwkeurig. Dat stelt mij dagelijks voor mooie, technische uitdagingen”, vertelt Stijn enthousiast. “Ik wist meteen dat ik op mijn plek zat, maar het was prettig om te weten dat ik altijd nog een back-up had en kon terugvallen op de ondersteuning van CO-Ingenieurs.”

Na één jaar vanuit CO-Ingenieurs bij NTS te hebben gewerkt, werd hij overgenomen door NTS. De overgang verliep heel soepel, aangezien ik mij ook al echt onderdeel van het team voelde.” Ondanks dat Stijn is overgenomen houden beide partijen nog af en toe contact: “Toen we met het bedrijf verhuisden naar een ander pand, kwam Marco nog langs om even te kijken. Ik vind het mooi om die oprechte betrokkenheid te ervaren.”

Vacatures die bij dit artikel passen

Lead Mechanical Engineer Food Processing

De lead engineer is veel meer dan alleen engineering. Dit betreft een zeer veelzijdige functie waarin je kennis en ervaring combineert. Je geeft aansturing aan andere binnen het bedrijf en tevens extern. Je bent degene die zorgt voor een goede planning de financiën en je onderhoud het klantcontact. Je geeft technische ondersteuning aan sales, projectmanagement en de productie.

Bekijk vacature
  • Noord-Brabant
  • 40 uur per week