“Ik heb mezelf beter leren kennen en doe nu wat ik echt leuk vind”

Ze studeerde in 2014 af aan de hbo-opleiding Industrieel product ontwerpen. Nu, in 2022, werkt Marit als recruiter bij TCPM ingenieurs & adviseurs. Een omslag in haar carrière, die dankzij de loopbaangesprekken met Marco van CO-Ingenieurs tot stand kwam. “Door de jaren heen heb ik mezelf beter leren kennen, nu doe ik wat ik echt leuk vind”, licht Marit toe, “en dat kon alleen door mensen zoals Marco om me heen te hebben, die mij ondanks mijn eigen twijfels bleven supporten.”

Sinds het afronden van de opleiding is ze eigenlijk altijd in contact geweest met CO-ingenieurs. Ze blikt terug op het eerste gesprek: “Via Marco maakte ik kennis met de werktuigbouwkunde en ontdekte ik dat ik dit een plezierige en interessante wereld vind. Daarbij kwam Marco al meteen met wat ideeën die echt bij mij aansloten.” Om meer ervaring op te doen begon ze als junior op een engineeringsafdeling. “Het was fijn dat hij meedacht, mij serieus nam en op waarde wist te schatten. Dat goede gevoel heb ik altijd meegenomen.”

Van junior stroomde ze door naar mechanical engineer, gevolgd door projectengineer. Waarbij ze wisselend bij CO-Ingenieurs en bij TCPM in dienst was. Groot voordeel hierbij was dat beide werkgevers kantoren en een netwerk door het hele land hebben.

Hierdoor kon CO-Ingenieurs, ook nadat ze verhuisde, altijd een project in de buurt aanbieden. Het laatste jaar werkte ze als projectengineer bij Newthex in Kolham (Groningen). Maar de twijfel of dit nou was waar ze verder in wilde, nam steeds meer toe.

Ze deelde haar gedachtegang met Marco: “Ik vond techniek wel leuk, maar voelde niet echt de ambitie om hier nog meer verdieping in te zoeken. Daarbij miste ik ook het sociale aspect. Zoals ik ook eerder al had ervaren, dacht Marco meteen mee in wat er beter bij mij zou passen.” Na samen sparren en wat externe gesprekken kwamen ze uit bij de functie van recruiter bij TCPM. Hier bleek haar kennis en werkervaring binnen engineering ook nog eens goed van pas te komen.

“Ik spreek dezelfde taal als de engineers en begrijp wat hun werkzaamheden inhouden, daar heb ik in de gesprekken met potentiële kandidaten enorm profijt van.” In haar nieuwe uitdaging krijgt ze ondersteuning van haar meer ervaren collega’s, waardoor ze zich al snel thuis voelde in deze functie. “Het meeste plezier haal ik uit de unieke verhalen die ik hoor van de mensen die ik spreek. Ik merk dat ik stappen maak in mijn werk en mij ook persoonlijk blijf ontwikkelen”, reflecteert ze, “ik ben CO-Ingenieurs enorm dankbaar voor de ondersteuning die ik altijd van hen heb mogen ontvangen.”