“De persoonlijke aanpak is heel fijn, er wordt echt gekeken naar wat jíj wil”

In gesprek met CO-Ingenieurs legde Timo zijn twijfel op tafel: hij had een voorliefde voor high tech, maar de afgelopen jaren ook sterke interesse in de medische wereld ontwikkeld. Op deze tweestrijd had Marco, dankzij de contacten met bedrijven in de medische techniek, vrijwel direct een antwoord. Na een aantal succesvolle gesprekken kon Timo al aan de slag bij een bedrijf en in een functie waar zijn beide interesses samenkomen.

Na de studie Werktuigbouwkunde aan het Windesheim in Zwolle koos Timo voor de Master Mechanical Engineering, met als specialisatie Personlized Health technology/ BioMechanical Engineering. Tijdens de opleiding liep hij enkele stages, maar verder had hij nog relatief weinig ervaring in het werkveld. Dit maakte hem wat onzeker in de vertaalslag naar de praktijk en zijn eerste echte carrièrestap. Samen met Marco onderzocht hij waar zijn talenten liggen en waar hij nou echt energie van krijgt.

Timo blikt terug: “We hebben mijn ambities besproken en zijn onder meer nagegaan waar ik goed in ben en waarin ik nog kan groeien. Marco was meteen enthousiast over mijn assertiviteit en leergierigheid. Ik wist het niet eens van mijzelf, maar dat bleek wel in mij te zitten.” Na een fijne kennismaking, waarbij ze zich samen verdiepten in zijn toegevoegde waarde, kwamen ze eropuit dat Timo het beste tot zijn recht zou komen binnen een bedrijf waar hij verschillende kanten van engineering kan leren kennen.

Enkele weken later, eind 2022, begon Timo als production engineer bij BAAT Medical. Bij dit bedrijf, dat zich richt op de ontwikkeling van innovatieve medische hulpmiddelen, is hij een nieuwe functie gaan vervullen, die hij zich al snel eigen maakte. Momenteel houdt Timo zich bezig met de ontwikkeling en productie van bijvoorbeeld 3d geprinte rug-implantaten. “Ik merk dat deze tak van sport mij echt hele gave uitdagingen biedt. Er zijn zo veel nieuwe ontwikkelingen en dingen die fout kunnen gaan, dat is enorm leerzaam.”

De engineer vertelt vol enthousiasme over zijn baan en is Marco dankbaar voor de begeleiding hiernaartoe en de zekerheid die CO-Ingenieurs hem blijft bieden. Het eerste jaar is hij onder contract bij CO-Ingenieurs, vervolgens wordt er gekeken of zowel het betreffende bedrijf als Timo door willen en zal hij waarschijnlijk daar in dienst treden. “Het is heel fijn om een vangnet te hebben. Mocht het toch geen goede match zijn geweest, dan hadden zij mij wel weer verder kunnen helpen.”

De vraag of Timo CO-Ingenieurs aan anderen zou aanraden, is eigenlijk overbodig: “Als je twijfelt of eens wil sparren over je carrière word je door Marco en Peter echt gehoord en geholpen. Het is kleinschalig en de persoonlijke aanpak is heel fijn. Ze sturen je niet zo maar een richting op, er wordt echt gekeken naar wat jíj wil.”

Dat ze oprecht betrokken zijn, blijkt wel uit het contact dat Timo ook nu nog geregeld met Marco heeft: “Een paar weken geleden kwam hij nog even langs om te zien waar in zit en hoe het bevalt. Het was fijn om hem te kunnen laten zien dat dit precies is waar ik naar op zoek was.”