“Dankzij CO-Ingenieurs kan ik straks de stap naar Amerika maken”

Ingenieur Matthijs is net terug van een bezoek aan zijn toekomstige werkplek in Florida wanneer we hem spreken voor dit succesverhaal. Het is niet voor niets dat we hem onder deze noemer uitlichten, zijn ambitie om overzee te gaan werken, wordt dankzij CO-Ingenieurs binnenkort gerealiseerd.

Zijn eerste kennismaking met Amerika als werkgebied was tijdens de opleiding Werktuigbouwkunde, met een stage in Ohio. Toch was het niet Matthijs’ carrière, maar zijn Amerikaanse vriendin, inmiddels verloofde, waardoor hij in de zomer van 2022 ging inventariseren of hij zijn loopbaan in Amerika voort zou kunnen zetten. Hij licht toe: “We wonen nu samen in Nederland, maar voor haar is het vinden van een passende baan hier erg lastig. Vandaar dat ik op zoek ging naar een werkgever die mij de mogelijkheid zou bieden in haar thuisland te gaan werken.”

De vraag zette hij bij meerdere instanties uit, maar naar eigen zeggen werd hij nergens zo goed geholpen als bij CO-Ingenieurs. “Via de website zag ik dat zij contact hebben met bedrijven in verschillende branches, waaronder de machinebouw en automatisering, wat mij erg aanspreekt. Ik heb Peter mijn expliciete vraag voorgelegd met de verwachting dat er in de loop van het jaar zich wellicht een kans voor zou doen. Peter wist door zijn goede contacten dat er bij Royal Pas Reform in Zeddam mogelijkheden waren en acteerde hier direct op.”

Royal Pas Reform is gespecialiseerd in het ontwerpen, produceren en leveren van geavanceerde oplossingen voor het broeden van pluimvee. Het hoofdkantoor is gevestigd in Nederland, met engineering in Nederland, de Verenigde Staten en Brazilië en projecten over de hele wereld. “Ik bleek er direct al aan gekoppeld te kunnen worden”, vertelt Matthijs, die nog verbaasd is over de snelheid waarmee hij een concreet aanbod kreeg. “Binnen enkele weken was alles geregeld.”

Door het vertrouwen in CO-Ingenieurs en Royal Pas Reform ging de ingenieur akkoord met het aanbod en verhuisde hij hiervoor van Haarlem van Arnhem. Na twee maanden uitwerktijd bij zijn vorige werk, startte hij met veel plezier in oktober 2022 als projectengineer bij zijn nieuwe werkgever. “Ik kreeg direct een vast contract en de intentieverklaring om te emigreren, het is echt heel fijn verlopen.” Dit najaar kan Matthijs zijn visum aanvragen om waarschijnlijk in het voorjaar van 2024 de overstap naar Amerika te maken.

“Ik bleek er direct al aan gekoppeld te kunnen worden en binnen enkele weken was alles geregeld”

Momenteel heeft hij het erg naar zijn zin binnen het bedrijf, waar hij veel vrijheid krijgt, wordt uitgedaagd en ze hem de mogelijkheid bieden door te groeien naar projectmanager. Een functie die hij straks in Amerika ook zal vervullen. “Ik houd me bezig met twee grote projecten voor een klant in Amerika, volgend jaar wordt het daar uitgerold en zal ik ook daarheen verhuizen.” Afgelopen weken bezocht hij daar twee klanten en het kantoor met zijn toekomstige collega’s, waarmee hij nu ook al veel contact mee heeft.

Een succesverhaal dat volgens de hoofdrolspeler komt door de kennis en expertise van CO-Ingenieurs, en het zorgvuldig inzetten van de juiste contacten door Peter. “CO-Ingenieurs werkt anders dan detacheringsbureaus. Dankzij het fijne persoonlijke contact en de snelheid waarmee mijn vraag werd opgepakt, zit ik helemaal op mijn plek en kan ik straks de stap naar Amerika maken. Daar ben ik ze erg dankbaar voor.”

Vacatures die bij dit artikel passen

Engineer Machinebouw

We zijn voor de afdeling R&D opzoek naar een engineer, in deze rol ga je onderdeel uitmaken van de engineering afdeling en draagt verantwoordelijkheid voor het volledige (mechanische) ontwerp van de machine. Jij weet als geen ander de klantvraag te vertalen in jou ontwerp. Bij akkoord gaat jou ontwerp in productie waar jij als kennisdrager aanspreekpunt blijft. Bied je ondersteuning bij de productie, assemblage en installatie van de producten;Maak je in samenspraak met je team en de Manager Engineering urencalculaties inzake de uitvoering;Anticipeer je op de technische beperkingen van klanten en leveranciers;Bied je ondersteuning in commerciële trajecten;Houd je de planning in het oog en signaleer je waar je mogelijk bij moet sturen. Ook zorg je ervoor dat de belanghebbenden op de hoogte zijnDenk je actief mee in het bereiken van de beste uitvoering van een project. Je bent de verbindende factor tussen diverse afdelingen en communiceert in hoge mate met verschillende stakeholders.

Bekijk vacature
  • Apeldoorn
  • HBO